Kvinnopolitiskt forum sprider och utvecklar teorier kring kvinnors arbete och kamp.

09 september 2008

Feministiskt block i demonstration mot högern



Den 16 september kl 17.30, på Sergels torg, samlas septemberalliansen för att återigen protestera mot högerregeringen och deras politik som slår hårdast mot kvinnor, arbetslösa, sjuka, papperslösa och alla andra som inte ryms i Täbys villaidyll.
Under två år har vi sett dem genomföra den ena försämringen efter den andra. Allt det som kvinno- och arbetarrörelsen kämpat sig till tar de ifrån oss, för att lägga resurserna på dem som behöver det minst. Vi har sett hur de kollektiva lösningarna på kvinnors vardagsproblem, t.ex. bra dagis, ersatts av individuella lösningar och snack om livspussel. Våra ”livspussel” är inte lösta!
Vi kämpar inte för att få tillbaka sossarna till makten men vi kan inte stillatigande se på när borgarna säljer ut våra bostäder, sänker vår a-kassa och låter fattiga kvinnor ta hand om rika människors disk.
Förra året samlades tusentals personer i hela landet för att protestera på årsdagen av högerns tillträde vid makten. I år kommer vi att vara på plats igen och visa att det inte finns någon feminism utan klasskamp.

Kom du med och delta i vårt feministiska block!