Kvinnopolitiskt forum sprider och utvecklar teorier kring kvinnors arbete och kamp.

05 oktober 2007

Stå upp mot högerpolitiken

Högern har regerat i ett år nu och väggarna kryper närmare. De genomför sin nyliberala politik utan en tillstymmelse till medlidande för de som står längst ner på samhällstrappan.

De rika lockas med morot och de fattiga piskas med kätting, och mitt i allt står arbetarklassens kvinnor, vi som inte kan vänta oss någon hjälp med att lösa vårt ”livspussel” från den borgerliga regeringens håll.

För det är inte vi, arbetarklassens kvinnor, som köper oss en piga till hemmet; det är vi som städar upp i de rikas hem. Det är inte arbetarklassens kvinnor som gör bostadskarriär på utförsäljningen av allmännyttan utan det är vi som får hyra i andrahand då vi inte kan ta dyra lån för att ha någonstans att bo.

Det är inte arbetarklassens kvinnor som kan betala för snabb vård för sina barn och slippa förbi vårdköerna, det är vi som får den sämsta vården och som nekas sjukskrivning för att regeringen vill spara in på kostnaderna.

Den enda feminism värd namnet är den som kämpar för att befria alla kvinnor, inte bara vissa priviligierade undantag. Den borgerliga politiken är inte feministisk utan de använder feminism som täckmantel för att rättfärdiga sina skamlösa skatterabatter till de rika!

Ett års högerregering har förstört lika mycket som högersossarna gjort på tio. Det räcker nu, det är dags att ställa krav på något som förbättrar våra liv på allvar. För mäns ansvar att arbeta mot sexism och diskriminering! För ett systerskap i klasskampen! Ingen kvinnokamp utan klasskamp! Ingen klasskamp utan kvinnokamp!


Kvinnopolitiskt Forum kräver:

-sluta attackera arbetarnas enda vapen - strejkrätten
-kvinnors rätt till sin sexualitet och sina kroppar,
både hemma, på gatorna och i domstolarna
-papper till alla papperslösa
-6 timmars arbetsdag för alla och delat ansvar i
hemmet
-inget obetalt arbete
-barnomsorg på OB-tid
-en delad föräldraförsäkring
-inga pigor åt överklassen
-inga osäkra anställningar
-sluta jaga sjukskrivna och arbetslösa med piska
-stoppa privatiseringarna
-höj kvinnors löner, mer pengar till offentlig sektor


Demonstration för rättvisa & solidaritet!
Tisdag 18 september kl.18
Sergels Torg, Stockholm
www.18september.se